top of page

Ordinacija

Lacrima ordinacija

MicrosoftTeams-image (7).png

U Lacrima ordinaciji naći ćete rješenje za Vaše oftalmološke probleme. Uz pomoć najsavremenije opreme vršimo dijagnostiku svih oftalmoloških oboljenja prednjeg i stražnjeg segmenta, glaukoma, uveitisa, neurooftalmoloških oboljenja, strabizama, te refrakcijskih anomalija. Posebno smo orijentisani prema bolestima retine, te u okviru našeg Medical Retina programa možete dobiti dijagnostiku na najsavremenijem OCT aparatu, pomoću kojeg se neinvazivno u minimalnom vremenu snimaju i pod velikim uvećanjem prikazuju promjene na očnom dnu. Moguće je uraditi i analizu vidnog polja, što predstavlja dio neurooftalmološke dijagnostike.

O oftalmološkim svjetskim aktuelnostima i preporukama informišite se u našem Lacrima časopisu.

U našoj oftalmološkoj ordinaciji radi prim. Dr Enesa Begović, oftalmolog sa dugogodišnjim iskustvom u privatnoj praksi sa specijalnim interesovanjem za bolesti stražnjeg segmenta oka, neurooftalmološka te autoimuna i sistemska oboljenja koja zahvataju oko. 

Medicinski fakultet je završila na Univerzitetu u Beogradu 2001. God a na Klinici za očne bolesti Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu 2006. god. stekla je zvanje specijaliste oftalmologije.

U periodu od 2016. do 2019. završila je tri stepena edukacije u oblasti Menadžmenta u zdravstvu i stekla zvanje top menadžera, u organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Insistuta za Javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine. Ima iskustva u oblasti dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja te u sudskomedicinskoj oftalmologiji.

Članica je Svjetskog Udruženja Za Bolesti Prednje Površine oka (Tear Film Ocular Society TFOS) u okviru kojeg je ambasador za Bosnu i Hercegovinu te koautor publikacija koje je ovo udruženje objavilo u renomiranim svjetskim časopisima u oblasti oftalmologije. U više navrata je bila pozvani predavač na međunarodnim oftalmološkim kongresima u organizaciji Turskog Oftalmološkog udruženja. Autor je i koautor brojnih radova i stručnih članaka koji su dostupni na upit.

IMG_00411662238871893_edited.jpg
bottom of page